Welke oorbellen passen bij mij en hoe bepalen vorm van het gezicht en kleurtype daarbij een rol?

2024-02-26
Bianca Sardjoe | Sieradenkist

Een wereld van oorbellen: Welke oorbellen passen bij mij?

Heb je je ooit afgevraagd: welke oorbellen passen bij mij? Het kan soms een uitdaging zijn om de juiste oorbellen te vinden die bij jouw persoonlijke stijl passen. Er zijn talloze oorbellen in verschillende soorten en maten waar je uit kunt kiezen. Van subtiele oorstekers tot statement oorhangers; er is voor ieder wat wils. Maar het kiezen van de juiste oorbellen gaat niet alleen over stijl. Het draait ook om hoe goed ze bij jou passen. Hierbij kun je letten op een aantal verschillende dingen, zoals de vorm van je gezicht en jouw kleurtype.

Vorm van het gezicht is bepalend

De vorm van het gezicht is bepalend bij de keuze van de juiste oorbellen. Een goed paar oorbellen kan namelijk de beste kenmerken van je gezicht benadrukken. Bij een rond gezicht staan lange, druppelvormige oorbellen mooi. Ze verlengen het gezicht en geven het een slanker uiterlijk. Voor een vierkant gezicht zijn ronde of ovale oorbellen een goede keuze. Ze verzachten de scherpe lijnen van het gezicht. Degenen met een hartvormig gezicht kunnen het beste kiezen voor oorbellen die breder aan de onderkant dan aan de bovenkant zijn, zoals driehoekige oorbellen. En voor een ovaal gezicht? De mogelijkheden zijn eindeloos! Vanwege de evenwichtige verhoudingen is bijna elk type oorbel geschikt.

Uw kleurtype bepaalt de perfecte kleurenmatch

Niet alleen vorm, maar ook kleur speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste oorbellen. Maar welke kleuren passen nu het best bij jou? Dit hangt af van je kleurtype. Er zijn vier verschillende kleurtypes: zomer, herfst, winter en lente. Elke type heeft zo zijn eigen kenmerkende kleurenpalet. Zo past bij het zomertype pastelkleuren zoals babyblauw en zacht roze, bij het herfsttype warme aardetinten zoals roestbruin en mosterdgeel, bij het wintertype felle kleuren zoals royal blauw en felrood en bij het lentetype juist heldere, frisse kleuren zoals turquoise en citroengeel.

Kleuren die passen bij kleurtypes zomer, herfst, winter en lente

Heb jij jouw kleurtype al ontdekt? Een makkelijke manier om dit te ontdekken is door te kijken naar de ondertoon van jouw huid, haarkleur en oogkleur. Heb je bijvoorbeeld blauwe ogen, blond haar en een lichte huid met een koele ondertoon? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een zomertype. En als je groene ogen hebt, rood haar en een bleke huid met warme ondertoon? Dan ben je waarschijnlijk een herfsttype. Op basis van jouw kleurtype kun je de perfecte oorbellen kiezen! Dus, of je nu een subtiele oorsteker zoekt in de perfecte kleur voor jou als zomertype of een opvallende oorhanger als je een wintertype bent, bedenk altijd: welke oorbellen passen bij mij? Geloof ons, het laat je nog meer stralen als jij hierop let bij het maken van je keuze. Neem eens een kijkje op de website van Sieradenkist. Hier kun je verschillende soorten en kleuren handgemaakte oorbellen vinden.